Dec 17, 2008

Puhkus Portugalis vol.1 - Päris Algus


Osalesin 30.november – 4.detsember 2008.a. Portugal XPD Race seiklusspordivõistlusel Portugali võistkonna GLOBAZ.PT – POLISPORT koosseisus. Võistkonnakaaslaseks olid Jorge Rui da Costa Xarà, Hugo Miguel Dos Santos Evaristo, Adelino Manuel Fonseca da Silva. Viibisime rajal 100:14:25. Läbisime 46 kohustuslikku ja 4 vabatahtlikku punkti (kokku 98-st). Kogukilometraaź võiks nii 550-600 km kanti jääda. Saime 12.koha 31 võistkonna hulgas. Portugali võistkondi oli 5. Meie olime nende hulgas parim ning selle autasuks saime tasuta pääsme Bimbache 2009 võistlusele Hispaanias. Mina ei tundud Jorget, Hugot ja Linot enne (ega nemad mind), aga tõenäoliselt sai seiklusest alguse kauakestev sõprus.

Tasapisi hakkab siia ilmuma lugusid sellest mis toimus. Tegemist ei ole spordijutuga, sest mina ei käinud seal mitte sporti tegemas, vaid, noh, niisama tore olemas :)

Kui päris algusest pihta hakata, siis ... Asi sai alguse sellest, et Maret andis 2007.a. kevadel teada oma minekust vabatahtliku korraldajana Śotimaale seiklusspordi MM-ile ning kutsus teisigi kampa. No ma siis läksingi. Ruth, Randy, Andres ja Rain tegid hullusi, mina nende blogi kaudu veidi kajastasin ettevõtmist ja muuseas käisin ka kaks korda Ben Nevise otsas. Lõpuõhtul sain tuttavaks Pedroga, Portugalist, ta oli 2007.a. Estoril XPD Race korraldusmeeskonnas ning jagas infot selle kohta. Vahetasime kontakte ning kodumail olles aeg-ajalt suhtlesime.

Siis ma käisin selle aasta märtsis Kaiaga Madeiral (kuulub Portugali alla).

Mida sügise poole, seda rohkem kripeldas ... Oli tunne et „hädasti on vaja“ veel sel aastal Portugalis käia. Ja et käigul oleks sisu, võiks selle ju seiklusspordiga siduda.

Nii oligi siis, et 22.septembril 2008 kirjutasin Portugal XPD Race korralduse üldmeilile kirja kus kõigepealt pakkusin ennast vabatahtlikuks korraldajaks ja tagapool täiendasin:
Or, if any team needs a girl into team, I can "help", but only if they can find me all needed equipment (I can't take them with plane).

Järgmisel päeval sain korraldajatelt „teretulemast“ vastuse. Läks veel paar päevakest, ning 25.septembril oligi postkastis kiri võõramaa meestelt:

Hi!

My team will participate on Portugal XPD Race 08, and we are still looking for a female racer to join us. A member from the staff told us that you might be available to race.

Our team is FreitaOutdoor.com, we are from Portugal, and we've been doing 2-day adventure races in Portugal and Spain for the last 4/5 years.

However we are not very experienced in long-duration AR. Our only race was Portugal XPD Race 07: we won the male competition and our result would have given us the 7th position in the overall ranking.

Our plans for the next season are to race Portugal XPD Race 08, and the ARWS World Championship 09 which will be held in Portugal. Besides that we will keep doing the shorter 2-day races in Portugal and Spain.

Tell us more about you! :)

Best Regards,
Jorge Rui da Costa Xará

http://napatagonia.blogspot.com/

Nojah! (Mis muud siin kosta!)

No comments: