Dec 18, 2008

Puhkus Portugalis vol.2 - Alguse vahepealne osa

Nojah!
Samal päeval läks minu poolt ka vastus:

Hei Jorge,

Thanks for interest! Yes, I'm planning to come to Portugal XPD Race, as a competitor or volunteer, let's see how it's going. Anyway, tickets to Lissabon and back are bought. I'm coming without bike and any other hardware, so my possible teammates should provide the needed.

In latest three years I have done in Estonia and Latvia several adventure races, lenghts up to 36 hours (twice). So I also don't have no experience with so long distances as it will be in Portugal. In those shorter and "more normal" distances I'm quite good, I hope teammates thinks also so :)

My strongest part is orienteering - I have been in Estonian orienteering team for a many-many years. Coming from that - physically running/trekking suits me well. Mountain biking is also quite good, but as here we don't have a lot mountains ... - I don't like going uphill with bike. Also I can handle with skating, canoeing etc. What are the disciplines in Estoril?

I think, the weakest part is ropeworks. I don't scare, but I have done only descendings.

And I like sleeping :), of course. In 36 hours the second night have been very-very-very difficult and some 15-20minutes I have slept.

How I look like? :) There are some nicer pictures: (siin oli veidi linke Xdreamidel tehtud fotodele, aga pean ütlema et ühelgi neist ei näe ma nii hea välja kui Estorilil tehtutel)

What else you would like to know?

with best regards,
Elo

Siit edasi keris pikk kirjavahetus, kus alustuseks mina esitasin omad tingimused (ei osale stardimaksus ega muudes suurtes kuludes ning ratast ja kalipsot Portugali ei vea) ning poisid kaalusid minu eeliseid kohalike tütarlaste ees. Pärast nendepoolset julget kuid see-eest hullu otsust „kompasime“ (jätkuvalt interneti vahendusel) üksteist mingisugusegi aimduse saamiseks, kellega tegu ja mis meil juhtuma võib hakata.

Pundi juhiks oli (ja on jätkuvalt) Jorge. Pean ütlema, et kui me mõlemad ka keeleliselt aeg-ajalt puusse panime, siis keegi sellest aru ei saanud, küll aga mõistsime mida öeldi ja milleks öeldi ja üleüldse ... oli lihtne suhelda.

Ahjaa, vahepeal uurisin Pedro (on samas seikluses Team Greenland boss) käest, kas on ikka normaalsete tüüpidega tegemist. Ta väitis, et on.

... No ja põhimõtteliselt nii ma sinna sattusingi!

No comments: