May 15, 2009

15.mai - homme lennukile, ja Hispaaniasse


Nüüd on lugu selline, et 18.mai hommikul kell 9:00 antakse start üritusele The Bimbache Extrem Castilla y León 2009. Stardikohaks Vegacervera, León'i piirkonna küla, Hispaania.

Mu Portugali tiim sai sellel ettevõtmisel seiklemise vabapääsme tänu Portugal XPD Race'l parim Portugali võistkond olemise eest, ja segastel asjaoludel olen minagi jälle kambas.

Seikluse esimesena lõpetajaid oodatakse finiśisse kohas Aguilar de Campoo (Palencia) 21.mail ehk neljapäeval kella 9-st. Viimaseid reedel kella 17-ks (peab jõudma veel pesta ja kammida, sest kell 20 on juba bankett).

Rada on nö suundorienteerumine, midagi niisama vahele vist ei tohi jätta, kusagil on ajapiirid ja sellega seonduvad rajalühendused, et kõik ikka banketile jõuaksid. Hetkel teadaolev info on minu jaoks veidi segane, aga võib juhtuda et kusagil on sunduslik 4h peatust. Rada pidavat olema väga tehniline ja uskumatult ilus. Käime ära ka selliste mägede otsas, nagu Pico de Europa ja Sierra de Manpodre. Liikumisviisideks on omad jalad (ehk kena laensõna trekking), ratas, kajakk, rulluisud. Saab hulgaliselt ronida mäest ülesse (nii kaljuseinal kui tõusuvahenditega) ja alla. Veidi kärestikulisemal jõel toimub rafting - pidi olema lihtne ja turvaline. Koobastes ringi turnimine on midagi erilist ja märga, sest seal peab olema 5mm-ne pikkade varrukate ja säärtega kalipso ning veekindel ja hea valgustusega lamp.

Asi tõotab tulla kuum, ilmateate väitel on sealkandis päevane keskmine temperatuur tuleval nädalal 23 kraadi ja päike lõõmab. Öösel madalaim temp. 9 kraadi.

Kardan enamusi asju, aga nende täpsustamine läheks liiga pikaks... No ütleme nii, et selliseks seikluseks ei saagi minuarust valmis olla...

Kes mu käekäigu vastu rohkem huvi tunneb, siis korraldajate lehel võiks mingi live-ülekanne hakata tulema, ja Kaia paneb siia ülesse need sõnumid, mis mul õnnestub talle rajalt saata.

Tänan kõiki edusoovijaid jne. Olge ise ka mõnusad :-)

No comments: