Mar 8, 2011

Kalamaja Kapp ja vastlad jne

Kell 1:24 öösel on normaalne panna esimene plaaditäis vastlakukleid ahju! Vastlapäev ju :)

Sellised nägid need hommikusöögilauas välja.

Muidu aga... nädalavahetusel sai hulk sporti ära tehtud ja toredate inimestega kohtutud.

Nädalavahetus algas reedel poolest päevast kooliga, kus õppisime eesti keelt ning pärast tegelesid osad (sh mina) aeroobikaga. Muuhulgas viisin läbi aeroobikatunni, milles küll õppejõu vea tõttu kõige mõnusam osa, venitamine, pidi piirduma 15min asemel viiega, kuid... oluline on, et tehtud sai! Kolm nädalat hirmu, vähemalt 10h plaadi kuulamist ja kava paberile vormistamist ning 40minutiga sai asi seljatatud. Eelmise nädalavahetuse Läti seiklus aitas prioriteedid ja närvitsemise mõttekuse (loe - mõttetuse) selgeks teha.

Laupäev möödus "metsas", ehk Talveseikluse radadel. Üks üle tunniajane retk põlvini või sügavamas lumes oli päris meeleolukas, eriti kuna ma polnud ju kompassi kaasa võtnud :) Avastasin huvitavaid kohti - omalegi üllatus, mida kõike Tartust vähem kui 50km kaugusel leidub! Jätkuvalt usun, et laupäeval joonele asujad saavad mõnusa elamuse.

Pühapäeva hommik algas varakult, sest 7:34 väljus rong Tallinna poole. Programmis Kalamaja Cup ehk Leivo ja tagaselja ka Heiti justmöödunud sünnipäeva tähistamine. Tegelikult on Kalamaja Kapp palju lahedam nimi, ja see oli ka uuel rändkapal, mis päeva lõppedes Viivile rändas. Kalamaja Cup'i kohta kirjutas Tiit nii kena loo http://tiitt.blogspot.com/2011/03/kalamaja-cup.html, nii et märgin ainult mõned isiklikumad olulised hetked:

* Esiteks tarkusetera - et kui nädal varem -15 kraadi väga külm ei tundunud, siis -5 kraadi ei tähenda veel, et suur suvi on väljas! Õnneks talvejope ja Leivo laenatud sooja pesu püksid tegid olemise mõnusaks.

* ... mis viib selleni, et puudus sundus kiirelt kimada. Mida süvendasid ka naelkummide puudumine ning tagapiduri mittetöötamine. Paar kimamise hetke Tallinna liikluses olid siiski meeleolukad.

* Kiiver on äraütlemata tarvilik ese!!! Kes ilma kiivrita rattaga sõitma läheb, on ... näiteks eesel! Mul õnnestus Katariina kaile end selili sirakile visata, ja kiiver päästis toredast kuklamatsust. Tõnul ikka vedas, et Viivi talle Leivo kiivri pähe sebis.

* Tiit on väga tore võistkonnakaaslane! Piisab ainult korra ütlemisest, et ma tahan jumariga tõusta, ja juba ta ongi sellega nõus. Mitte nagu mõned teised, kes valikuvõimalusega - trekking vs suusatamine - etapile minemiseks suusasaapad jalga ajavad ning mind pika imeliku pilguga vaatavad, kui üritan arvata, et jooksmine oleks palju lahedam tegevus kui suusatamine! :)

* Mis sõna tuleb kokku tähtedest: STÜLÄPTAOELRV? Mina sain peaaegu et VÄLISPORTLASED, kui lõpuosas kergeid vangerdusi teha :) Tegelikkus, jah, on SÜNNIPÄEVATORT, ja kui L-ide asemel N-id võtta, siis nii ongi. Ja tort oli hea!

* Hommikul rongiga tagasi, otse tööposti otsa, valmis milleks iganes. Suht kõigutamatult. On ikka uskumatult hea, kui sul on, kasvõi paarisaja kilomeetri kauguselt, selliseid inimesi võtta! Tänan Leivot ja Kajat ja kõiki teisi!

1 comment:

Tiit Tähnas said...

Eks see oleneb ikka natuke hääletoonist ka. Kui sa oleksid ikka öelnud ühe kindla lause, et mina lähen nüüd jooksma, siis ei oleks "need mõned teised" oma suuskadega seal midagi enam teinud.

Kes ei tantsi on politsei!