Jan 7, 2009

Oh kooliaeg, oh sessiaeg ...

Nädalavahetusel ees ootamas sess. Tartu Ülikooli Kehakultuuriteaduskonna Avatud Ülikooli vormis õppimise II kursus. Kui kool kunagi umbes 2 aasta pärast läbi saab, on paberil samasugune bakalaureusekraad kui "tavalistel" tudengitel. Hetkel mul olemas 34AP 120-st. Koolis käime igas koolikuus ühe nädalavahetuse (R-P).

Sellel semestril polnud ma kõige parem koolilaps, seiklussport segas :). Ükskord oli pühapäeval Xdream, teine kord oli reede pealelõunast pühapäevani Bike Adventure Lätis, kolmas kord laekusin reedel alles Portugalist (ja laupäevastes loengutes tukkusin).

Sel nädalavahetusel siis hulk eksameid ja momendiseis suht nutune:
* Veespordi algõpetus - 100m kompleksi (pukilt vettehüpe, delfiin, selilikrool, rinnuli ehk konn, krool, kõik korralike pööretega) võiksin ära ujuda (olen harjutanud ka!), kuigi delfiini tehnika ei ole vist selline nagu see olema peaks; teooriat pole sõnakestki lugenud; kolme puudutud tunni konspektid tegemata.
* Kehalise kasvatuse ja spordi alused - olemasolevad materjalid 2x loetud ja meeles pole midagi; kahe loengu materjalid võiksin homme Margitilt saada; kahes praktikatunnis pole käinud (aga need olid kohustuslikud), nii et läbisaamine pole kindel.
* Kergejõustiku algõpetus - huh, siin pole kuulda olnud et midagi kusagilt lugema või kirja panema peaks, odaviske õpetas Pilvi selgeks, jooksutehnikat ja kõrgushüpet ka hädapärast oskan "loomulikust".
* Spordisotsioloogia - hiilgapaks konspekt läbi loetud ja jätkuvalt arvan et sport muudab isiksust; kodutöö ka esitatud; kui eksamil midagi konkreetset küsitakse siis ma vastata ei oska, aga ümmargust juttu võin ajada. Majandusteaduskonnast on ikka midagi kasu ka!
* Spordijuhtimise alused - kodutöö tegemata (2006.a. Eesti Spordi Kongressi kohta paar lehekülge arvamust), konspekti pole vaadanud.
* Võimlemine - see on mu eriala. Kodutöö tegemata, 32 takti aeroobikakava välja mõtlemata ja ammugi ei oska ma seda "aeroobikatunnis" teistele õpetada.
* Toit, toitumine ja sportlik saavutusvõime - hurraa!, see eksam alles veebruaris!

Nüüd siis ennustus - millised eksamid saavad tehtud? ...
Ja kes ütles et (elu)kogemuse lisandudes hakatakse aega planeerima ja asju õigel ajal tegema??
Eks ta ole jah, Top Gear ja internetiavarused on märksa põnevamad kui ujumise tunnikonspekt, rääkimata inglisekeelsest funtsionaalse treeningu tekstist :)

Aga kursus on meil superlahe!!! Tervitused kõigile M.K.-dele, K.M-dele, M.J.-dele ja K.L-dele ja teistele!

6 comments:

Anonymous said...

Armas Elo, miks sa selle lolluse ette võtsid. See ei ole iroonia, olen seda ise proovinud ja lõpetasin asja II kursusel, sest asjal ei olnud iva. Tahaks aru saada, a näedsa ei saa. Kas eesmärk on nn. vene ütelus "bes bumagi ti mukaska, a sbumagoi tselovk". Eesti keelde tõlgituna " ilma paberita oled sitasitik ja paberiga oled inimene".

Anonymous said...

oi , nimi ununes, Ott siin:)

Anonymous said...

Ilmselt saavad kõik eksamid tehtud omal õigel ajal, või millalgi natuke hiljem...
Need teemad peaksid kõik enamvähem oma sportimise käigus kogunenud tarkuseteradest ja kogemusest tehtavad olema, kui vähegi jõuad konspekti sirvida.
Päevake ja terve öö õppimisaega ka veel varus.

Elo said...

Otile - võtsin asja ette natuke paberi, aga veel rohkem seepärast et "inimene peab ju kuidagi pikki talvepäevi sisustama". Vahelduseks ja "uueks eluks" :). Nüüd olen väga rahul, kui ainult eksameid poleks!!

Ja muidugi A.S-e tervitan ka!

Anonymous said...

See veebruarikuine eksam on küll nii labane, et selle teed niisama ka ära. Kui sa muidugi cum laude tahad löpetada, siis vöibolla pead korra materjali läbi lugema :)

Aga edu! Eksamid on lahedad, mulle need meeldisid.

Anonymous said...

eksole. lugedes seda, kuidas internetiavarused on märksa põnevamad, kui õppimine, tuli endalgi meelde, et ma peaks blogilugemise asemel tegelikult eksamiks õppima.
sulle soovin aga igaljuhul edu:)!