Oct 17, 2010

6.oktoober - Sportlased on metsas

Minu hommik algab rullietapiga tutvumisega (Section 15, trekking+rullid, 6+8km, tõusu 1081m, langust 78m, parim aeg 2:30). Tegemist Bejar'i linna lähistel oleva mäesuusanõlvale tõusmisega. Need nõlvad olevat Hispaania kõigem kauem avatud olevad nõlvad, alles 1.juunil ei lasta enam suusatama. Näeme tiim nr 1.'e, Adidas Terrex, eelmise aasta võitjaid. Astuvad, mitte ei uisuta mäest üles. Kõik eelmised kaheksa tiimi olid ikka rullidel liikunud, ja veidi kiiremini ülesse saanud.

Candelario - imeilus linnake KP 53 ümber, Bejarist max 10min autosõitu ülespoole. Tundub olevat populaarne turismikoht, sest oma suurepärasel jalutuskäigul (Rob ja Anne-Marie ka) kohtame kolme bussitäit pisikesi sädistavaid kuldses keskeas hispaanlasi. Kitsad tänavad, lillekastid akendel ja rõdudel, pooluksed päris uste ees...

Linnake, mille kohta Venna saatis mulle hiljem õhtul sõnumi: "Tulingi Candelariosse - müstiline aura siin - siin võiksin oma lillelise rõduga peatuspaigas hea raamatu kirjutada."

Ühtlasi kohtame seal neljandal kohal püsivat Outdry'd, śoppavad parajasti kenas traditsioonilises poekeses, ja üle tänava asuval pingil manustavad oma saaki. 10cm vorstikäntsakas ühes ja poolik sai teises käes, kaaslase käes olevast moosipurgist saiaga moosi noolides - ma isegi tean, kui hea see kõik maitseb!

Bejar'i linnas on T16/T19. Kusagil kella 13 paiku Venna muretseb, et kas MEOM jõuavad 24h piiriks siia või mitte. Hiljem jõudes ei tohi nad siinsele trekking-rull-trekking ringile minna, vaid peavad ratastega jätkama.

Jõuavad rattalt T16sse 24:19 liidritest hiljem (kell 17:22), korraldaja küll isegi lubaks neid ringile, kuid mõistlikum on mitte minna. (Ja see rullitõus oli päris suur!) Siinse vahele jääva "optional loop"-i eest saavad trahvi 2xkõige pikem aeg, aga peaksid jõudma järgmisele, T20-st algavale "optional loop"-ile.

Mis siis aga eile õhtust kuni täna 17:22ni MOLOC-i jaoks toimus... Mina neid ei näinudki, räägivad roadbook ja Venna:

* Eileõhtuse Section 11 rattasõiduga jõudsid Barco de Àvila linna ja peatusid seal 4 tundi, teemaks "mandatory stop". Olla maganud ja söönud. Kui mäletate, siis ma muretsesin (jah, Tiit, tõesti!), et kas nad ikka jätkavad, aga Venna sõnul pärast magamist enam mingeid kõhklusi polnud ja pandi täiega edasi!

* Section 12, ratas, 34km, tõusu 538m, langust 675m, parim aeg 2:30. Tegemist nn ülesõiduga magamisest kajakki.

* Section 13, kajakk+trekking, 20+8km, tõusu 273m, langust 260m, parim aeg 5:30. Sõitsid kajakiga järve ühele kaldale, võtsid kaldal valikorienteerumise põhimõttel mõned orienteerumispunktid. Sõitsid teisele kaldale ja võtsid veel punkte. Siis sõitsid tagasi. Kusagil Venna ka kirjutas juba, et soomlaste Garmin olla ennast MEOM-le "järgi tõmmates" ennast "rihmaks tõmmanud". Kajakki teevad MEOM üleüldse hirmus hästi ja tundub, et tegemist on nende lemmikspordialaga. Kahju, et ujumist kajaki vahele ei pikitud, sedagi ju Männiku karjääris korduvalt harrastatud.

* Section 14, ratas, 38km, tõusu 1053km, langust 991m, parim aeg 3:30. MOLOC teadis, et 24h piiriga on kitsas käes ja tegi väga hea rattaaja! Mida ma siinkohal täpselt ei tea, aga aeg oli hea :) Etapi enda puhul tegemist järgmise nn ülesõiduga.

* "Optional loop"-id Section 15 (hommikul kirjeldatud trekk+rull) ja Section 16, trekking, 27km, tõusu 1000m, langust 2010m, parim aeg 6:00. Sinna MOLOC ei läinud, vaid jätkas ikka rattasadulas...

Section 17, ratas, 59km, tõusu 1977m, langust 1818m, parim aeg 5:00. MOLOC läheb sellele siis õhtul peale 18-t, mina tunnike varem. Alustuseks on karm tõus, kus üks prantsuse tiim lükkab ratast käekõrval. Tõusule järgneb ilus ja hoopis teistsuguse loodusega platoo, millel on Hispaaniale omaselt tõuse ja laskumisi ikkagi rohkem kui rahulikud eestlased normaalselt taluvad.

Poolel teel T20/T22 avastame, et me ei jõua seal ära käia, kui tahame T23 ehk viimase kajaki alguses olla eeldatavaks liidri saabumise ajaks. Seega jääb meil vaatamata:

* T20/T22 La Alberca linnakeses. MOLOC olla sinna jõudnud keset pilkast ööd.

* Section 18, trekking+köied, 23km, tõusu 1009m, langust 1485m, parim aeg 4h. Tegemist osaga siinsest "optional loop"ist ja MEOM ei teinud seda.

* Section 19, rullid, 11km, tõusu 721m, langust 249m, parim aeg 1:30. See on teine osa siinsest "optional loop"ist.

* Section 20, ratas, 71km, tõusu 1352m, langust 1527m, parim aeg 4:30. MOLOC olla sellele asunud öösel 3-e ajal (kuupäev siis juba 7.okt) ja etteruttavalt - jõudis etapi lõppu päeval 14-ajal. Ma ei mäleta enam, mis Minn siinseks tegelikuks tõusunumbriks ütles, kuid see oli märksa suurem number kui Roadbookis.

Nüüd tagasi 6.nda oktoobri õhtupoolikus. Liigume Section 20 viimaste punktide kaudu T23-e. See on sama koht mis T14/T15, kust eelmine (tänahommikune) kajakk toimus. Saame teada, et Buffi ei oodata siia enne 23 öösel ja Blackwater on neist ~2,5tundi maas. Ega's midagi, hotelli tagasi ja teen seal 25m basseinis 20min ujumise sarnaseid liigutusi.

Õhtusöögilauas kuulen uudist, et Blackwater olevat kusagil oma tossud valesse tünni pannud ja viimasele trekkingule läksid Mona, Chris ja Mike vabatahtlikelt laenatud tossudega. Nathani jalg on aga ~48suurus ja talle midagi ei leitud, nii et läbis 23km trekkingut, rattakinga sisetald soki see. Rulluisku jõudes olid jalad nii paksud, et ei mahtunud uisu sisse, nii et ka selle kõndis (11km). Vot on mees!

1 comment:

Tiit Tähnas said...

See muretsemine hakkab sul juba harjumuseks saama :o)