Oct 12, 2010

1.oktoober - ARWC2010 Esimene eelpäev

Hommik algab kella 8-se hommikusöögiga, mis koosneb croissandist, väikesest topsimoosist, kahest 5x7cm krõbedast saiaviilust, väikesest pakivõist (vt nagu lennukites on), mõningasel hulgal vorsti- ja juustuviiludest. Tõeline sportlaste hommikusöök! Etteruttavalt - nii on ka kahel järgneval hommikul siin.

Hotellis ja ümbruses liigub kõiksugu karvaseid ja sulelisi, saan hulga viisakus- ja sõbrajuttu ajada. Lahe. Järgmise aasta MM-i korraldajad Craig ja Louise on ka kohal ja koguvad parema korralduse jaoks tarvilikke teadmisi.

Ennelõunal toimub ajakirjanikele Àvila vanalinnas pressikonverents. Kolme omavalitsuse juhid (Àvila ja Salamanca linnad, Castilla y Leon maakond) ja võistluse juht Antonio de la Rosa istuvad laua taga ja saab kuulda palju ja kiiret hispaaniakeelset juttu. Välisajakirjanikke on märksa vähem kui kohalikke (nt telekanaleid on vähemalt 3 kohalikku) ja ega hispaanlastel inglise keelega kõige paremad suhted pole, seega asi arusaadav. Pressikonverentsile on kohale kutsutud ka osad nimekamad mehed-naised tipptiimidest: Emma Roca (Buff Thermocool), Mike Kloser ja Nathan Faàvae (Blackwater, meie keeli ka Nike, eelmise aasta mälestuseks), Petri Forsman (Thule Adventure Team), Warren Bates (Team Adidas Terrex), Brent Edwards (Orion Adventure). Põhiküsimus neile on (Emma tõlgib hispaania-inglise liinil ja räägib pool juttu veel ise juurde), et mis mõtetega ja taktikaga rajale minnakse. Põhivastus on, et alguses minnakse omas tempos kuid esimestega koos, ja eks siis hakkab kujunema.

2001.aastal Śveitsis toimunud esimesel MM-il osalenutest on tänasel päeval siin kohal: Emma, Mike, Petri, Nathan, ning Karine Baillet, kes küll ei võistle enam. Kogusin kokku ka info, et kus MM-id üldse on toimunud:
1. 2001.a. Śveits
2. 2004.a. Kanada
3. 2005.a. Uus-Meremaa
4. 2006.a. Rootsi
5. 2007.a. Śotimaa
6. 2008.a. Brasiilia
7. 2009.a. Portugal
8. 2010.a. Hispaania
tulemas veel
9. 2011.a. Austraalia (Tasmaania)
10. 2012.a. kas Ecuador või Prantsusmaa

Pärast pressikonverentsi teeme linnamüüril jalutuskäigu. Einoh, soojus on ikka mõnus! :) Ja 14-16 vahel olev siesta on siinses kliimas ka oktoobri alguses täiesti asjakohane. Isegi tiimide tänases kohustusliku varustuse kontrollile tehakse selleks ajaks vahe vahele. MOLOC käib varustuse kontrollis veidi enne siestat, avaldavad oma hoopis erilise tõusutehnikaga muljet, mille peale unustatakse nende kohustuslik ronimisvarustus kontrollimata ja peavad selle järgmisel hommikul ette näitama (kerge ehmatuse saatel, et - kas oli midagi viga või?).

Õhtujaheduses teeme Geoffiga tunnise jooksuotsa paisjärve kaldal. Õhtusöök kella 21-st (ma kodus räägin ka kogu aeg, et see on täiesti normaalne kellaaeg söömiseks!). Hilisem MOLOC-iga 15-40 krooniste punaste veinide degusteerimine möödub edukalt - parim on kõige odavamad!

Thule support Mika tuleb ~kesköö paiku me uksele ja arvab, et võistlus algab ~7,5km linnaorienteerumisega, jätkub 75km rattasõiduga ja seejärel tuleb 18km orienteerumist!

No comments: