Dec 1, 2009

30.november - suur testimine

Ühele tööle kandideerimise käigus sooritasin eile Ariko ReServis kolm testi. Tulemused on sellised:

Sterzinger (18min jooksul tuli täheliste kombinatsioonide hulgast leida kolme tüüpi vigu) - väga hea tulemus - kvaliteet (kiiruse ja vigade suhe) 97% (hinne 7-kõrge). Kiirus alla keskmise 3, vigu 5.

16PF isiksuse profiil - vt kõrval olev fail. (hiljem - failiga on lood kehvad, miskipärast tekstiline osa ei tule välja, kuigi enne allalaadimist on olemas), Heleroheline on minu enda arvamus endast, must on testi tulemus. Homme saan veidi selgitusi erinevuste olemuse kohta, seniks on eriti lahe "sentimentaalsuseta (loogiline) lihtsameelne mõtiskleja".

Tripod Vaimse võimekuse skaala VVS/4 - ette antud 40minutist kulutasin 35, valesid vastuseid andsin 5, neist 1 tekstilises, 1 ruumilises ja 3 matemaatilises osas. Veidi piinlik, et nii läks... Oleks ju võinud aeglaselt tormata ja vastuseid rohkem kontrollida...

Käesolevas testiraportis esitatud tulemused põhinevad Teie poolt testile antud vastustel, mida võrreldakse alatestide lõikes väga paljude Teiega samast soost inimeste keskmise sooritusedukusega. Tulemused on esitatud skaalal vahemikus 0...100, kus keskmist ehk teistega samaväärset taset esindab standardskoor 50. Seejuures võib teisenduse tulemusel tulemused alla 30% lugeda keskmisest tasemest madalamaks ning tulemused üle 70% silmapaistvalt kõrgeks sooritusedukuseks."

Minul siis:
Sõnaline võimekus 90-100%: Kõrge skoor antud skaalal peegeldab Teie suurepärast sooritust sõnalise informatsiooni tajumises ja valdamises. Seetõttu võib Teid üle keskmise tulemuse korral pidada keskmiselt edukamaks tegevustes, mis eeldavad täpset keele grammatika ja õigekirja taju, oskust erinevaid sõnalisi tekste analüüsida ning neis sisalduvat infot täpselt kasutada.

Numbriline võimekus 70-80%: Kõrge skoor antud alatestis näitab, et olete keskmisest tunduvalt kiirem ja täpsem arvandmetes väljendatud info analüüsimisel ning saadud info põhjal järelduste tegemises. Teile on omane arenenud ja mitmekülgne matemaatiline mõtlemine. Seeläbi olete keskmisest edukam tegevustes, mis eeldavad numbrilise info töötlemist, selle alusel erinevate seoste leidmist ja loogiliste järelduste tegemist.

Ruumiline võimekus 90-100%: Keskmisest kõrgem ruumilise võimekuse skoor peegeldab seda, et olete inimene, kellele on omane arenenud loogiline mõtlemine ja suutlikkus keskmisest oluliselt paremini visualiseerida ning analüüsida ruumilisi seoseid. Seeläbi olete edukam tegevustes, mis eeldavad head kujundlikku mõtlemist ja keerulise mitmetahulise info analüüsimist.

Üldvõimekus 80-90%: Antud joonisel on esitatud Teie üldise kognitiivse võimekuse koondtase võrrelduna esindusliku soolise ja vanuselise normgrupiga. Oluliselt üle keskmise tulemus viitab Teie silmapaistvale suutlikkusele kiiresti vajalikku infot leida, analüüsida, üldistada, mõista erinevaid loogilisi ning põhjuslikke seoseid. Samuti on kõrge tulemus psühhomeetrilist vaimset võimekust mõõtvates testides oluliselt seotud üldise võimega omandada kiiresti ning väiksema vaevaga uusi teadmisi, tegevusi ja oskuseid. Lisaks sellele aitab kõrge üldvõimekus oluliselt kaasa ootamatute olukordadega toimetulekul, otsuste langetamisel, järelduste tegemisel ning detailide põhjal üldise visiooni loomisel.

Minu subjektiivne kokkuvõte - loll just ei ole, aga olemasolevat ressurssi piisavalt tõsiselt kasutada ei oska.

3 comments:

Anonymous said...

Kas tahad kosmonauditariks saada?
Ott

Elo said...

sul on koht pakkuda? :)

Anonymous said...

Testide põhjal oletasin:)
Ott