Nov 30, 2009

29.november - 20min/km on päris kiire tempo!

Pühapäevased 4 tundi Laeva rabas möödusid kui linnutiivul! Tegemist oli küll väga aeglase linnuga, aga sellegipoolest ...

Algul oli plaanis kerge rahulik matk, mõnedel isegi jooksujalatsid jalas - et joosta veidi, või nii. Kui aga rappa jõudmiseks esimesed pool kilomeetrit soos võtsid aega 20min (veel tundus õige hoida jalgu kummikutes kuivana), hakkas asi rappa kiskuma :)

2meetrine tõus rabale üllatas mind järjekordselt - ma tean küll, et raba on kõrgsoo, mis tähendab, et on kõrgemal... kuid et tõesti tuleb soo pealt mõned meetrid "nõlva võtta" ja selle taga polegi langus, vaid raba ... on mulle jätkuvalt harjumatu.

Matkaosa rabas oli 10km (üle 3 tunni). Otse põhjast lõunasse. Oli väga vaheldusrikas! Ilusamatel hetkedel kõndisime kui mõnusal metsarajal, koledamatel aga vajusime põlvini vette. Mõnikord, olles hulk minuteid tõsiselt tegelenud endast palju andmisega edasiliikumisse, mõjus teade edukalt läbitud 100-st meetrist ... veidi trotsi tekitavalt. Eriti teadmise tõttu, et pool maast veel ees. Samas olid pohlad metsasemal alal ning jõhvikad avarabas väga mahlased ja maitsvad. Ja kui suured need jõhvikad veel olid! Kui külmaks läheb ja viitsimist on, lähen vaatan need marjad seal veelkord üle.



Rabas liikumisest sain niipalju targemaks: suurte kaskede ümber on kuiv maa (aga suurte mändide juures mitte alati); pilliroo piirkonnas on väga märg; jõhvikased mättad on kandvamad kui ilma jõhvikateta; rahulikult omas tempos astudes jõuab kokkuvõttes kiiremini kohale kui rabeledes ja seepeale puhates; suur pingutus toob kaasa pea' olematu võidu tempos.


Temperatuur +5-6 kraadi, vesi vast +10. Täispilves, viimased 1,5h kerge pidev vihmasadu. Oli tore! (Päriselt, kusjuures.)

Vaatamata pikaajalisele külmale jalavannile tundub minu tervis täna korras olevat, vast teistel ka.

Ja ma nägin täna päikest!!!

No comments: