Dec 2, 2009

1.detsember - ametlik töötu, telefon "õhtal", luumurd

Jajah, on olnud ka paremaid päevi!

Kuigi, iseenesest, Töötukassas end töötuna kirja panemises polnud ju midagi halba. Selleks tuli enne 8.15 olla Riia 35 ukse taga (olin 8.12 ja esmaste registreerijate elavas järjekorras kaheksas), järjekorra endani jõudes ulatada sekretärineiule dokument pealkirjaga "Tööandja tõend kindlustatule" ja seejärel loota, et mõni kokkulepitud kohtumisega inimene ei tule kohale ning uued registreerijad pääsevad võimalikult kiiresti töövahetuskonsultantide jutule. Läkski enam-vähem, väljusin kliendinumbriga 304346 juba 1,5 tunni pärast.

Tartu kandis on töötuid nii palju (või konsultante vähe või kulutatakse ühele kliendile liiga kaua aega), et esmased registreerijad on sellel aastal tõesti elavas järjekorras. Korduvvestlusele tulijad (igas kuus peab 1x end nö näole andma ja rääkima oma tööotsimise kulgemisest) saavad juba kindla kuupäeva ja aja.

Nüüd siis loodan et töötuskindlustushüvitise saamiseks on kõik korras. Samal ajal loodan unistuste töö väljailmumisele ja pidevale päikesepaistele ja rahule ja õnnele ja armastusele :)

Päeva täienduseks otsustas telefon poole õhtu peal ekraani mustaks visata ning tagasi sisse lülitades telefonimälus olevaid numbreid mitte näidata. Vast suudetakse midagi päästa... igatahes kõnede ajaloos on numbrid koos nimedega alles.

Kuni kella 21-ni oli päev täiesti normaalne, tegelikult. Ja siis Postimees-Online uudis Eveli luumurrust pani sellise põntsu et ... Paari tunni pärast voodisse minnes mõned poetatud pisarad tegid olemise kergemaks. Et need õnnetused ikka mööda inimesi käivad, mitte mööda kive ja kändusid!!! Praeguseks on küll teada, et 4-6 nädalaga võiks pisikene luukene hüppeliigesest kõrgemal sääre peal, Lateral Malleolus, paraneda, aga vahepeal toimuvad MK-etapid jäävad ära ja olümpiavorm pole tõenäoliselt ka see mis muidu. Eks siis paratamatul puhkeajal läheb rõhk laskmisele, vaimule ja ülakehale! Ja mine tea, milleks see kõik hea oli! :) Säilitame positiivsust.

6 comments:

TÄPI said...

mis tuleb peale langust...? tõus! :)

liina said...

http://www.youtube.com/watch?v=dIj-6fr2SlI - see video päästab päeva :)

Elo said...

:) Kui vana see lugu on? Mingid 15 vähemalt vist... Meenuvad ajad kui olin minagi kunagi noor ja veel mitte nii ilus ;)

liina said...

Arvutamisega on sul köik korras :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Things_Can_Only_Get_Better_(D:Ream_song)
"Things Can Only Get Better was remixed and became an instant hit spending four weeks at number one in January 1994"
Tublilaps :)

Anonymous said...

Mis valdkonna tööd otsid
a) kui palju võõrkeeli valdad.
b) kas on olemas mingi eriala
c) kui palju aastas soovid töölt ära olla st võistlustel käia
marge6@hot.ee

Anonymous said...

Otsisin tootejuhi ametikohale tublit ja hakkajat inimest. Kuna mul on vaja töötajat kohe, siis panin täna CV online kuulutuse. Kahju, et sa ei reageerinud, oleks stabiilset ja korralikku töökohta (kontoritöö) pakkunud
Marge.