Jul 22, 2010

Explore Sweden 2010 Silveri vaatevinklist

7.-19.juuli 2010 osalesin ühel hullusel, mis seal sees olles tundus peaaegu et normaalne, aga praegu oma valutavate hüppeliigeste, pooltuimade varvaste, lõputu söögiisu ja pideva uneleva oleku taustal on sõpru-sugulasi raske selles veenda :) Nagu üks neist ütles - ta on lugenud lugusid ja jälginud mu tegemisi, kuid aru sellest seiklussordist ikka ei saa.

6.juuli õhtul kodust väljumine ja 19.juuli koju jõudmine. Tallinnat ei saa koduks nimetada, seega on minu ja Raini reis kahe kuupäeva jagu pikem kui pealinna rahval.

Üritus ise ARWS-sse kuuluv Explore Sweden Monster Atlantic2Baltic, 9.-16.juuli 2010. Võistkond Salomon ACE Logistics, koosseisus Karli Lambot, Silver Eensaar, Tõnu Lillelaid, Elo Saue ja assistent Rain Eensaar. Kokku stardis 14 võistkonda, sealhulgas ka Mountain Loghome ISC (Minn, Pilvi, Randy, Urmo).

Start Norrast Lofootidelt, finiś Rootsis Pitea linnas. Rada kokku 822km (arvutasin etappide pikkuste järgi kokku), planeeritud võitja aeg 129:30. Tegelikud võitjad, Silva Gerber Adventure (Björn Rydvall, Martina Höök, Mattias Nyström, Robert Lindberg) lõpetasid aga ajaga 106:25, meie aeg 155:10 ja kohaks andis see 8. Üldse oli täisraja lõpetanuid 9 (leedukatele tegime ära, jee!). Kaks võistkonda sõitis paar viimast päeva ainult rattaga - tean, mida nad tunda võisid :) (oma kogemus Portugali ARWC-lt).

Silver on seikluse detailse ülevaate kirja pannud http://tpmv.blogspot.com/2010/07/explore-sweden-monster-2010.html , jätkuvalt heietan mõtet oma nägemus asjast ka paberile panna. Üldjoontes on see sama :), veidi rohkem on vast emotsioone. Aga seda ma ütlen, et lõunamaiste Portugali poiste ja karmide põhjamaa meeste vahel on väga suur vahe! Ja kohvikusse lasid nad mind ainult üks kord!!!

No comments: