Jun 29, 2009

29.juuni - viimane laps Euroopa tuurile

Täna hommikul kella 7-st saatsin Kaia koos kamba teiste noortega Serbia poole teele. Seal nimelt 2.-5.juulini Euroopa Noorte Orienteerumise Meistrivõistlused. Ametlik koduleht.

Kenny sõitis laupäeval (27.ndal) juba juunioride koondisega Itaaliasse. Tema "ekskursioon" toimub marsruudil Eesti-Itaalia-Serbia-Itaalia-Eesti. Seda seetõttu, et alustuseks on Itaalias kohanemislaager, siis Serbias noorte EM, ja kohe otsa Itaalias Juunioride MM. Jungade ametlik koduleht.

Eesmärgid? Teha selline sooritus, et ise rahule jääksid. (no ja mina muidugi ka :) Mis tähendab puhast orienteerumist koos kiire jooksuga. Eesmärke on lihtne sättida, aga proovi sa neid ellu viia! Kenny puhul sel aastal jalad kiiremad kui pea, jääb loota, et suudab end ohjata ja oma jooksuga võtta võimetekohane koht. Kaia tegi sel aastal esimest hooaega natuke trenni moodi trenni, aga tundub et usk orienteerumise ja kiire jooksu ühildamisse pole veel täielik. Igatahes - kuigi kindlalt ma end ei emana ega treenerina võistlusi oodates ei tunne...

EM-i poiste 18-klassi võistkond Raido Mitt, Tauno Tiirats ja Kenny, kes täpselt samas koosseisus oli 2 aastat tagasi II ja eelmisel aastal, kui Tauno asemel oli Lauri Sild, I, on täiesti veendunud, et nad ka seekord võidavad. Selline positiivne usk on hea asi, loodetavasti teatepäevale (laupäev, 4.juuli) eelnev tavarada ei õõnesta enesekindlust.

Ma pean kõigiks võistluspäevadeks eriti köitvad või füüsiliselt rasked tegevused leidma, et mitte ärevuse kätte haigeks jääda! Ega tippsportlaste lapsevanem pole kerge olla :)

No comments: