Mar 16, 2010

13.märts - Talveseiklus I ametlik pressiteade!

Kuna mul koolitööna ka ühte pressiteadet vaja, siis tegin sellise kenakese valmis :)




10 tundi rattasõitu, suusatamist ning jooksmist lumises päikeselises Eestimaa looduses, seltsiks toredad kaaslased.

Möödunud laupäeval, 13.märtsil 2010, toimunud seiklusspordivõistlus Talveseiklus I tõi Põlvamaale Mesikamäe puhkemajja 8 tublit ja tugevat meest, eesmärgiga seigelda Tartu ja Põlva vahelises piirkonnas orienteerumisega seotud rattasõidus, suusatamises ning jooksmises. Üle 10 tunni kestnud vastupidavusspordialade harrastamise võitis 3-liikmeliste võistkondade arvestuses Twister Extreem Adventure Team, koosseisus Tiit, Leivo ja Erki. Sama arvestuse teiseks tuli võistkond Medisoft&seiklusporr, koosseisus Kaido, Aigar ja Aivar. Kaheliikmeliste võistkondade arvestuses võitis võistkond Sixten&Hillar, koosseisus Sixten ja Hillar.

Üks õige Eesti seiklussportlane peab talvel saama Eestis seiklusspordis võistelda! Kuna loodus tühja kohta ei salli ja ühe ärajäetud võistluse asemel peab alati midagi muud toimuma, siis poolteist nädalat tagasi otsustas Elo korraldada ise uue seiklusspordivõistluse. Tegemist tema jaoks esimesega, seepärast liikus info Talveseiklusest küllaltki kitsas ringis.

Seiklussport on spordiala, kus võistkonnad harrastavad erinevaid vastupidavus- ja osavusspordialasid ning orienteerumise kaasabil läbivad ettenähtud rada. Talveseiklus I jooksul said võistlejad seitsme etapi jooksul kokku 20km suusatada, 6km joosta (tulenevalt lumeoludest kujunes see pigem lumes sumpamiseks) ja 80km rattaga sõita. Rada algas Mesikamäe puhkemaja eest, läbis RMK Kooraste-Kiidjärve puhkeala Voorepalu loodusradu, kulges läbi Väikese- ja Suure-Taevaskoja Mammaste Tervisespordikompleksi, peale sealset suusaringi viis edasi RMK Valgesoo vaatetorni kaudu Uniküla metsa ja Vooremäe suusaradadele ning lõppes uuesti Mesikamäe puhkemajas. Finišis pakuti võistlejatele kuuma suppi ja veel kuumemat sauna ning jagati kõigile võistlejatele aukirjad.

Korraldajad tänavad Talveseiklus I soosinud ilmataati, kõiki võistlejaid ning aktiivselt kaasa elanud pealtvaatajaid ja loodavad rohkearvulist osalejaskonda juba järgmisel üritusel!

Lisainfo: Elo Saue, tel 5107705, elosaue@gmail.com

Detailsed tulemused: http://elokas.blogspot.com/2010/03/13marts-talveseiklus-i-tulemused.html

Fotod ettevalmistusest, võistlusest ning kokkuvõtmisest:
http://picasaweb.google.com/108223533845113312712/TalveseiklusI

Võistlejate kommentaarid:
Leivo
http://leivo.ekstreem.ee/post/2010/03/15/Talveseiklus-I-e28093-pikem-talvine-seiklustreening.aspx
Tiit http://tiitt.blogspot.com/2010/03/talveseiklus-i.html
Kaido http://medisoftat.blogspot.com/2010/03/talveseiklus-i.html

Saatja: Elo Saue, peakorraldaja

1 comment:

Leivo said...

Hästi tehtud.

Meil õnnestus aga läbida kokku ca 117km.
Panin oma jutu juurde etappide lõikes ka läbitud kilomeetrid.